Djokovic tror inte på Murray

Återigen blir Andy Murray ifrågasatt som en tänkbar vinnare av Australian Open.


När oddsen inför Australian Open släpptes av de brittiska spelbolagen blev Roger Federer högst överraskad över att Andy Murray var högre favorit än han själv. Nu stämmer Novak Djokovic in i kören.

I fjol, då serben vann, ansågs han vara den främste utmanaren till Federer och Rafael Nadal om slutsegern. I år har Djokovic ersatts av Murray som den tänkbara utmanaren till de två kungarna. Något som han ifrågasätter trots att Murray har vunnit de senaste två matcherna dem emellan.

– Varför Andy? Vilken är hans ranking och vilken är min? Med all respekt, jag gillar honom som person och spelare, men man kan inte ha honom som favorit med Roger, Rafa och mig själv här, säger Djokovic självsäkert enligt Guardian.

Världstrean lyckades i fjol inte riktigt övertyga tennisvärlden om att han är världens tredje bästa spelare. Trots vinsten i Masters Cup i Shanghai blandade och gav Djokovic i sitt spel under långa perioder. När han nu befinner sig i Melbourne som regerande mästare har han minst sagt mycket att bevisa.

– Jag tycker jag spelar bättre och bättre vilket är väldigt uppmuntrande för mig.

I Australian Opens tredje omgång möter Djokovic amerikanen och ex-bosniern Amer Delic.

– Han är en grym servare. Vi möttes i Wimbledon 2007 och hade en riktigt tuff match, så jag förväntar mig samma sak den här gången, säger "Djoko".

Novak Djokovic showar lite på tennisbanan

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!