Stockholm

Australian Opens första skräll

Ena Williams-systern utslagen. 6-seedade Venus föll mot 46-rankad spanjorska.


Läs mer

Systrarna Williams hade en tuff dag i Australian Open. För sjätteseedade Venus blev det en chockförlust i andra omgången - medan en förbannad Serena visserligen vann sin match, men gav sig själv straffträning.

Stora skrällar är snarare regel än undantag under de inledande omgångarna i Grand Slam-turneringarna. Men årets Australian Open har hittills varit befriad från chockresultat – tills i morse. Den sjufaldiga Grand Slam-segrarinnan Venus Williams uttåg var turneringens första riktigt stora skräll. Den spanska debutanten Carla Suarez Navarro, rankad 46 i världen, vann med 2-6, 6-3, 7-5. Årets sorti är inte den första i tidigt skede i en Grand Slam för Venus Williams. För tre år sedan blev det respass i första omgången, och i år försvann hon i andra. Något som sitter i huvudet kanske?

– Jag tror inte på förbannelser för jag tror inte på häxor, trollkarlar, magi eller sånt. Vi har inte riktigt analyserat vad som gick snett, men jag måste verkligen ge henne credit. Hon spelade riktigt bra.

Syrran, andraseedade Serena, vann visserligen över argentinskan Gisela Dulko med 6-3, 7-5, med det gick inte utan besvär. Direkt efter matchen begav sig Serena till träningsbanan.

– Jag kände att jag behövde slå lite bollar, träna och få saker och ting att fungera lite bättre. Som bäst var jag d-minus i dag - och det är långt i från mitt bästa, sade hon.

Se lite av Venus Williams bästa tennis

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.