Stockholm

Perez slog golfrekord - 20 under par

Pat Perez 20 under par efter två dagars spel är rekord på USA-touren i golf. Richard S Johnson är fyra, fyra slag efter.


Läs mer

20 under par efter två dagars spel - det är rekord på USA-touren i golf. Amerikanen Pat Perez är rekordmannen som följde upp onsdagens 61-rond med 63 slag på torsdagen på La Quinta-banan.

– Min nya driver fungerar klockrent. Järnslagen likaså. Och puttern fungerar bra. Banan är som gjord för att slå rekord på, flaggorna har lätta placeringar och vädret är perfekt, säger Perez.

Han leder med två slag till landsmannen Briny Baird.

På delad fjärde plats, fyra slag efter Perez, ligger svensken Richard S Johnson som inlett femdagarstävlingen med 63 respektive 65 slag.

–Jag slog inte drivern så bra och gick ändå sju under par, säger han till tourens hemsida.

Han säger att han lärde sig i fjol, när han vann sin första tävling på touren, att man inte behövde spela helt perfekt alla dagar, att avgörandet inte skedde förrän under söndagseftermiddagarna.

– Har man inte vunnit på ett tag är det lätt att känna att man inte får göra ett enda misstag på hela veckan. Men det viktigaste är att man är med när det är nio hål kvar att spela.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.