Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bengtsson hoppade till sig bil

Sport | 23/01/2009 22:05

"Trodde inte att vi hade en chans mot de här kvicka motståndarna."

Rolf-Göran Bengtsson vann fredagens stora klass vid de internationella hopptävlingarna i Zürich.

Segern gav honom den åttonde segerbilen i karriären.

– Lite överraskande, jag trodde inte att vi hade en chans mot de här kvicka motståndarna, säger en glad Rolf-Göran Bengtsson.

Tävlingarna i Zürich, med världscuphoppning på söndag, har ett starkt startfält och tävlingshelgen inleddes med två kval till de 15 platserna i fredagens stora klass, en 1,55-hoppning.

Fyra ryttare klarade sig till omhoppning, däribland Rolf-Göran Bengtsson med Quintero La Silla, och där fick han göra upp med erkänt snabbridande världsstjärnor som Jessica Kürten, Ludger Beerbaum och Christina Liebherr.

– Jag startade som nummer fyra så jag hann se de andra ekipagen i deras rundor, och de var precis så snabba som jag misstänkte att de skulle vara, berättar Rolf-Göran.

Först var Rolf-Göran inställd på att kanske få nöja sig med en tredjeplats som bäst men tre galoppsprång före startlinjen tog tävlingsmänniskan i honom över och han bestämde sig för att satsa. Efter att ha fått till en snabb och snäv första sväng var det bara att fortsätta i snabbt, jämnt tempo.

Quintero La Silla klarade anridningen mot två av hindren med ett galoppsprång mindre än konkurrenterna och sparade där in de tiondelar som gav det svenska ekipaget segern.

Paret slog tvåan, hemmaryttarinnan Christina Liebherr, med drygt sex tiondelar. Trea blev Jessica Kürten, Irland.

På söndag startar Rolf-Göran Bengtsson och Quintero La Silla i världscuphoppningen.

Skrivet av: