Stockholm

Alshammar klar för Täby

Therese Alshammar byter klubb till Täby Sim. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hennes förra klubb sade upp kontraktet strax före OS. Men nu har Therese Alshammar hittat en ny klubb att simma för.

- Täby är ett perfekt val. Det är en jättelättnad att det är klart, säger hon till TT.

Therese Alshammar har tagit över 70 SM-medaljer för Neptun. Men när Stockholmsklubben arrangerar SM i slutet av november kommer storstjärnan att starta för Täby Sim i stället.

- Jag ville hitta en svensk klubb eftersom jag vill fortsätta simma SM, säger Alshammar, som på torsdagen blev klar för sin nya klubb.

Täby satsar hårt på att få med flera simmare till OS i London 2012, det passar bra med mina egna planer.

Brytningen med Neptun kom egentligen redan före OS. Klubben, som brottas med ekonomiska bekymmer, sade då upp kontraktet med hennes tränare Johan Wallberg och drog in stödet till hennes elitsatsning.

I det läget ville Alshammar inte vara kvar. Tankarna fanns på att hitta en klubb utomlands, men i stället kom lösningen i form av Täby Sim med nytillträdde sportchefen Hans Chrunak. Chrunak, som tidigare bland annat varit förbundskapten, tillträdde som sportchef den 1 september. Ett par veckor senare ansluter nu Therese Alshammar.

- Det gäller att smida medan järnet är varmt, säger Chrunak nöjt och medger att han haft en viss roll i "värvningen". Nja... vi har ju varit klubbkamrater förr, när hon simmade för Helsingborg. Dessutom var jag ju förbundskapten i åtta år.

Alshammar säger att klubbvalet är ett helt "ekonomifritt" beslut. I stället lockar klubbens framtidsplaner och möjligheten att få bidra med något till svensk simning. Både som mentor för Täbys unga simmare och som medaljhopp i SM-bassängerna.

- Det är en skön känsla att komma till en klubb där jag känner mig uppskattad och känner att jag kan bidra med något, säger Alshammar. Jag tror att Täby kommer att bli en storklubb.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.