Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vann med 100-0 – fick sparken

Sport | 26/01/2009 12:11

Tränaren vägrade be om ursäkt för jättevinsten. Då fick han kicken.

Den kristna skolan Covenant School i Dallas är inte bara framgångsrika i tron på gud. Deras basketkunskaper är stora. Så stora att skollagets tränare Micah Grimes nu har fått sparken.

I en match mot skolan Dallas Academy, som består av elever med koncentrationssvårigheter och dyslexi, vann Convenant School med 100-0. Storsegern uppskattades dock inte av skolledningen som nu har gett tränaren sparken eftersom han vägrade be om ursäkt efter krossen.

– Det är skamligt och pinsamt att det här hände. Det representerar verkligen inte ett kristet och hedersvärt bemötande i samband med tävling, sade Convenants rektor och styrelseordförande i ett pressmeddelande.

Men Micah Grimes är av en annan åsikt.

– Jag håller inte med, varken i ursäkten eller att tjejerna i laget ska skämmas för segern. Vi genomförde matchen precis så som vi hade planerat. Mina värderingar och min tro tillåter mig inte att förnedra någon motståndare, och den tillåter mig inte att be om ursäkt för en stor seger när mina tjejer spelade med stolthet och integritet, förklarade sig Grimes i ett emejl enligt ESPN.

Om tränaren inte ser 100-0 som förnedring är frågan hur han egentligen definierar ordet.

Dallas Academy har 20 tjejer i hela skolan varav åtta ingår i basketlaget. Nyheten har nu fått nationellt intresse i USA.

Se ett litet nyhetsinslag från USA om händelsen

Skrivet av: