Vann med 100-0 – fick sparken

Tränaren vägrade be om ursäkt för jättevinsten. Då fick han kicken.


Den kristna skolan Covenant School i Dallas är inte bara framgångsrika i tron på gud. Deras basketkunskaper är stora. Så stora att skollagets tränare Micah Grimes nu har fått sparken.

I en match mot skolan Dallas Academy, som består av elever med koncentrationssvårigheter och dyslexi, vann Convenant School med 100-0. Storsegern uppskattades dock inte av skolledningen som nu har gett tränaren sparken eftersom han vägrade be om ursäkt efter krossen.

– Det är skamligt och pinsamt att det här hände. Det representerar verkligen inte ett kristet och hedersvärt bemötande i samband med tävling, sade Convenants rektor och styrelseordförande i ett pressmeddelande.

Men Micah Grimes är av en annan åsikt.

– Jag håller inte med, varken i ursäkten eller att tjejerna i laget ska skämmas för segern. Vi genomförde matchen precis så som vi hade planerat. Mina värderingar och min tro tillåter mig inte att förnedra någon motståndare, och den tillåter mig inte att be om ursäkt för en stor seger när mina tjejer spelade med stolthet och integritet, förklarade sig Grimes i ett emejl enligt ESPN.

Om tränaren inte ser 100-0 som förnedring är frågan hur han egentligen definierar ordet.

Dallas Academy har 20 tjejer i hela skolan varav åtta ingår i basketlaget. Nyheten har nu fått nationellt intresse i USA.

Se ett litet nyhetsinslag från USA om händelsen

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.