Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vann på PS3 – blev racingstjärna

Sport | 15/01/2009 09:16

Lucas Ordoñez vann en tevespelstävling. Fick internationell racinglicens.

Nissan och Sony PlayStation hade en gemensam idé. Knäpp eller briljant visste de inte, men visionen var att låta flera tevespelsnördar genomföra en tävling på PlayStation där vinnaren skulle få köra en riktig racingtävling för Nissan. Nu är hela projektet genomfört och med resultatet i hand visade sig projektet bli en succé.

Kvaltävlingen med intresserade från hela Europa inleddes i maj 2008 och efter flera månader av utslagstävlingar och hård träning stod till slut Lucas Ordoez redo för sitt livs upplevelse. Han skulle sätta sig i en Nissan 350Z och köra Dubais 24-timmars rally. På riktigt.

– Så fort jag satte mig i 350Z lugnade jag ner mig och kände mig som hemma. Det var den mest fantastiska känsla när jag i slutet av tävlingen såg hela teamet klättra upp på staketet för att gratulera mig. Det var den sjukaste känslan i mitt liv, sa en upprymd Ordoez i ett pressmeddelande från Sony och Nissan.

Att säga att Ordoez gjorde bra ifrån sig vore att undervärdera hans prestation. Exempelvis hade han det nionde snabbaste varvet av alla förare. Men en 24-timmarstävling är omöjlig att genomföra utan incidenter. Bilen drabbades dels av punktering, dels skadades den av lösa föremål på banan och totalt fick Ordoez åka in i depå 21 gånger. Men slutet gott allting gott.

– Lucas var briljant. Han genomförde en felfri körning under stor press. Han har lyckats med allt vi hoppades på och han bevisade att med rätt vilja och talang är det möjligt att gå från körning på låtsas till den riktiga varianten, sa teamkamraten och den förre F1-föraren Johnny Herbert.

Företagen bakom projektet, Nissan och Sony, var givetvis också nöjda med resultatet.

– Vi är otroligt stolta över vad han har presterat och han har hjälp både Nissan och PlayStation att förverkliga en dröm – med lagarbete, tro, passion och riktigt hårt arbete har vi bevisat att vad som helst är möjligt, sa en lycklig Darren Cox från Nissan

Det här är första gången någonsin som en racingförare rekryteras via sin tevespelskunskap.

Så här ser 24-timmarsrallyt i Dubai ut

Skrivet av: