Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

RF räknar med samarbete med SOK

Sport | 28/01/2009 14:54

– Jag räknar med att årsmötet är ett led i ett närmare samarbete med oss kring en samlad elitsatsning, säger Riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson Weijber.

Sveriges olympiska kommitté håller extra årsmöte den 12 februari.

– Jag räknar med att årsmötet är ett led i ett närmare samarbete med oss kring en samlad elitsatsning, säger Riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson Weijber.

RF har börjat arbeta kring ett samlat elitstöd på uppmaning från sina medlemmar - de 68 specialidrottsförbunden. Regeringen beviljade tidigare under månaden en ansökan på 135 miljoner kronor för ändamålet. Exakt hur pengarna ska användas är inte klart. RF träffar förbunden igen i mars och beslut om struktur tas på årsstämman i maj.

– Innan vi gör en omorganisation vill vi ha formen och målen helt klara så att det bara är att trycka på knappen, säger Mattsson Weijber, som gärna vill ha med SOK på tåget:

– SOK har inget att säga till om gällande de här pengarna men jag tycker det är viktigt att SOK tar sitt ansvar, allt annat är anmärkningsvärt.

SOK:s styrelse ska på årsmötet avrapportera sin syn på en eventuell sammanslagning mellan RF och SOK. Hittills har den olympiska organisationen - med de 35 specialförbund som deltar i olympiska spel - varit kallsinnig till idén medan RF varit för en ihopslagning. RF:s egen utredning, ledd av Marianne Nivert, kom också fram till att SOK borde ingå som en del av RF.

– Hur går RF vidare om SOK fortsätter att vägra sammanslagning?

För att kunna jobba med full kraft och kunna använda resurser på bästa sätt kan vi inte fortsätta att arbeta på två fronter. RF:s ledning och SOK:s ledning har ett stort ansvar.

Skrivet av: