Serena Williams överlägsen i finalen

Ryskan Dinara Safina var chanslös när Williams löpte amok i Australian Open.


Världstrean Safina fick sig en rejäl kalldusch redan i första set. 27-åriga Serena Williams var ute och jagade, och Safina blev ett lätt byte.

Första set slutade 6-0 i Williams favör och publiken i Rod Laver Arena i Melbourne var minst sagt missnöjda med det svaga motståndet. Williams knöt ihop första setet på bara 22 minuter. Dinara Safina som var i karriärens andra Grand slam-final var påtagligt påverkad av nervositet och första set blev ett av de mest ensidiga på länge i en Grand slam-final.

Williams var fullständigt lysande och insatsen blir än starkare med tanke på att det var en Grand Slam-final i Australian Open. När de flesta spelare mer eller mindre hämmats av den 40-gradiga värmen visade Williams upp en vilja av sällan skådat slag.

Andra set blev marginellt bättre för Safina, men det räckte ändå inte. Williams hade alltid kontroll på matchen och det var nästan så att amerikanskan tyckte synd om sin motståndare och släppte några sympatigame för att Safina inte skulle åka hem som en supernolla i Grand Slam-final. Det blev till slut 6-0, 6-3.

Segern gav Williams inte bara hennes tionde Grand Slam, varav fyra kom i Australian Open, utan även förstaplatsen i världsrankingen. Hon tar tillbaka den från Serbiens Jelena Jankovic. Williams har tidigare varit världsetta i 61 veckor. Nu blir det minst 62 veckor.

Serena Williams vann även dubbeltiteln i Melbourne tillsammans med sin storasyster Venus Williams.

På söndag spelas herrfinalen mellan Roger Federer och Rafael Nadal.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!