Lördag 23 Okt
Stockholm

Lindell-Vikarby förd till sjukhus

Svenska stjärnan kraschade våldsamt under störtloppsträningen. Befarad knäskada.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sveriges senaste medaljhopp i alpina VM, Jessica Lindell-Vikarby, föll under onsdagens störtloppsträning. Kraschen var våldsam och hon fick föras ned för backen i en räddningspulka innan avfärden till sjukhuset. Nu befaras en knäskada som i så fall kan sätta stopp för resten av VM.

Av allt att döma var det mängden lössnö som fällde Lindell-Vikarby. Enligt uppgifter ska hon ha kört in i ett stort parti med snö i åklinjen och kraschat huvudstupa. Även Anja Pärson, som startade som elfte åkare, klagade efteråt på att det var för mycket lössnö i backen i Val d'Isre.

Den 24-åriga svenskan var inte den enda som hade problem. Bara ett par åkare hade hunnit ta sig ner för den märkliga dambacken när tyskan Maria Riesch, tvåa i totalcupen, kraschade våldsamt. Tyskan slog i ansiktet och grät då hon tog sig ned resten av backen. Riesch ska i fallet ha skadat ett ledband i knät. Dessutom klagade hon över ryggsmärtor.

Super-G-segraren och ledaren i den totala världscupen, Lindsey Vonn, gjorde en jättemiss och var över sju sekunder efter när hon väl kom i mål.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela