Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mycket är oklart kring VM

Sport | 14/02/2009 03:55

Vädret hotar att stoppa skidskyttarnas VM-start. Dessutom är Sofia Domeij sjuk.

Skidskytte-VM arrangeras i år i sydkoreanska Pyeongchang. Men nu är starten på lördagen högst osäker. Det milda vädret i samband med massa regn har förstört banorna rejält. Arrangörerna på VM-stadion får nu jobba febrilt med kostsnö sista timmarna innan start om det överhuvudtaget ska bli någon tävling.

Klockan halv nio på morgonen koreansk tid samlades representanter, arrangörerna och en tävlingsjury - där bland andra Sveriges förbundskapten Staffan Eklund ingår - i ett möte där det skulle fattas beslut om lördagens tävlingar kan genomföras.

– Vi ska ha ett till möte nu och det kommer ett nytt besked runt halv tolv, säger Eklund.

Vädret är inte det enda som stör det svenska laget. Sofia Domeij, som var bästa svenska på världscupsprinten i just Pyongchang i fjol, har gått och blivit sjuk med feber och kommer inte köra en eventuell sprint på lördagen. Om det blir tävling ersätts hon av Elisabeth Högberg.

Enligt tävlingsprogrammet är det tänkt att damerna ska köra sin sprint klockan 16.45 koreansk tid (08.45 svensk tid) och herrarna sin sprint 19.15 (11.15).

Skrivet av: