Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Olofsson-Zidek sabbade skyttet

Sport | 14/02/2009 10:02

Tyskland tog dubbelseger i sprinten i sydkoreanska Pyongchang.

PYONGCHANG. Det blir ingen topplacering för Anna-Carin Olfosson-Zidek i damernas sprint i skidskytte-VM. Svenskan gled in som fjortonde efter att det stående skyttet sabbat precis allt. Hon hade inte direkt några ultimata förutsättningar då Pyongchang präglats av snöbrist, mildväder och regn med risig sikt.

Olofsson-Zidek hade tre bommar och såg uppgiven ut när hon lämnade skjutvallen. Därmed försvann alla medaljchanser i andra skjutningen.

Bästa svenska blev Helena Jonsson, som kom på en femteplats och bara hade en bom. Tyskan Kati Wilhelm tog hem sprinten, som var på över 7,5 kilometer, och kunde ta det lugnt in mot mål och ändå säkra guldet före landsmaninnan Simone Hauswald.

Elisabeth Högberg ersatte Sofia Domeij, som tvingades tacka nej på grund av sjukdom. Det var ett särskilt avbräck för Domeij, som blev bästa svenska när hon tävlade i Pyongchans i förra året.

Se Kati Wilhelm skjuta för seger nedan.

Skrivet av: