Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kimi har slutat kröka

Sport | 16/02/2009 14:06

I satsningen på kommande säsong har Räikkönen beslutat sig för att spola kröken.

Fjolåret var något av en besvikelse för Ferraris formel 1-stjärna Kimi Räikkönen. Han var aldrig nära att försvara VM-guldet från 2007 och inför 2009-års säsong har finnen bestämt sig för att satsa stenhårt på att bli nummer ett igen. En av vägarna tillbaka mot toppen är att sluta kröka.

Räikkönen har fått svarta rubriker tidigare på grund av sina minst sagt onormala alkoholvanor. Fyllebilder har publicerats i tidningar och innan VM-guldet för ett och ett halvt år sedan ansågs finnen vara något av "talangen som aldrig skulle bli något". Men nu är det slut med det. Finländaren har, utan påtryckningar från Ferrari, bestämt sig för att sluta dricka alkohol för att komma i bättre form inför kommande tävlingsår.

– Vi har inga åsikter om vad förarna har för sig på det privata planet. Kimi är ett proffs och vi ger honom inga pekpinnar. Men han har en fantastisk inställning, säger Ferraris presschef Luca Colajanni till den finska tidningen Ilta-Sanomat.

Ett nytt system som införts i formel 1-bilarna inför i år är det så kallade KERS-systemet som gör bilarna tyngre. Med detta blir förarnas vikt av ännu större betydelse, dock inte avgörande menar Colajanni.

– Förarens vikt får en helt annan betydelse i och med KERS. Men i grund och botten handlar allting om man har talang för raceryrket eller inte.

Formel 1-säsongen inleds den 29 mars i Melbourne. Kommer vi känna igen Kimi Räikkönen då?

Kimi Räikkönen är dyngrak i orange tröja

Skrivet av: