Barkley dömd till fängelse

Stjärnan fick plats i finkan i stället för avsugning.<br/>
"Oacceptabelt".


Det var efter en nyårsfest i Scottsdale, Arizona, som den förre NBA-stjärnan Charles Barkley åkte dit för att ha kört rattfull. Basketkungen arresterades med nästan dubbelt så hög alkoholhalt i blodet mot vad som är tillåtet. Dessutom åtalades han för att ha kört mot rött trafikljus. Den karismatiske, numera expertkommentatorn, förklarade incidenten med att han hade väldigt bråttom.

Vad han hade bråttom till?

En avsugning.

En domstol i Arizona dömde på måndagen 45-åringen till fem dagars fängelse samt böter på 2000 dollar, cirka 18 000 kronor, för två förseelser av rattfylleri. I domen ingår även att Barkley måste skriva in sig på ett terapiprogram för sina alkoholvanor. Som grädde på moset kräver delstaten Arizonas lagar även att det installeras en låsningsutrustning på alla hans bilar, vilket gör att de inte kan starta.

– Att köra rattfull är oacceptabelt. Det får inte hända och jag måste uppmana andra människor det, inte bara kändisar eller idrottare. Du måste verkligen tänka efter innan du sätter sig bakom ratten efter att ha druckit, sade Barkley enligt ESPN.

Efter sex veckors ledighet från sitt jobb på TNT har Barkley nu kommit tillbaka efter att ha bett om ursäkt. Han börjar avtjäna straffet den 21 mars.

Charles Barkley och Shaq O'Neal vevar mot varandra

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

1 timme sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

1 timme sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

2 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

3 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

3 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.