Söndag 1 Aug
Stockholm

Tigern är tillbaka - vann i comebacken

Världens bäste har återhämtat sig från knäskadan och är redo för att återigen regera i golfdjungeln.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Världens kanske största idrottsstjärna är tillbaka. Efter åtta månaders skadefrånvaro är supergolfaren Tiger Woods redo för att återigen regera i golfdjungeln. Han inledde sin comeback med att enkelt slå ut australiern Brendan Jones i första omgången i matchspels-VM i Arizona. Tigern tog ledningen redan vid första hålet och matchen var över efter 16 hål. En minst sagt lyckad comeback.

– Det kändes bra och jag fick en bra start, vilket verkligen gör sitt till, sa 33-årige Woods.

I 254 dagar har världen väntat på att Tiger Woods knä ska läka. Comebacken kunde inte ha blivit bättre. Solen sken, det var vindstilla och de tusentals personer som följde golfguden på Ritz-Carlton Golf Club blev knappast besvikna. Det var som att han aldrig varit borta. Woods lirade med en sedvanlig pondus och visade direkt vem som är nummer ett i världen. Och det viktigaste av allt - knät höll.

– Det känns bra nu. Jag kommer säkert att vara lite öm senare men med lite is och högläge så är jag i form i morgon, sa han till Telegraph.

Som 33-åring är Woods en veteran på touren. Under hans tid har nya stjärnor kommit fram, men ingen som har kunnat hota honom på allvar under alla dessa år. Det är andra tider nu och snart kan nästa stora stjärna ta över. Situationen är väldigt lik den i tennisvärlden när Rafael Nadal fullständigt sopade undan tidigare suveränen Roger Federer. Trots det välkomnar Tiger Woods ungtupparna.

– Jag tycker att det är fantastiskt. Det är en ny spelarskörd och det är bra att se golfen bli ungdomlig. Det är en annan generation än min egen, men vi behöver nytt blod i sporten.

– Nu gäller det att man skaffar erfarenhet och fortsätter att utvecklas, sa Woods efter första matchsegern.

Amerikanerna skojar om Tigers stora comeback

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela