Kalla floppade i tremilen

Charlotte Kalla kom långt efter i dagens tremil. Istället vanns den av Justyna Kowalczyk.

Britta Norgren hade ont i kroppen och bröt redan innan halva loppet var kört, detta för att spara sig till resterande del av säsongen.

– Jag tog ut mig på stafetten och kände att jag inte hade några krafter kvar, sade Norgren till SVT efter tävlingen.

Det gick alltså inte mycket bättre för guldhoppet Charlotte Kalla. Efter 15 kilometer låg hon 43 sekunder efter täten.

–Det gick bra att hänga med i början. Jag vet inte varför jag halkade efter. Nu siktar jag mot OS istället, sa Kalla till SVT Sport.

Det var efter det första skidbytet som Kalla tappade allt. Innan dess hade hon hängt med den främsta klungan, men tävlingen blev till ett fiasko och Kalla slutade på 18:e plats. Hon var två minuter och 46 sekunder efter segrande polskan Justyna Kowalczyk.

– Jag trodde verkligen att hon skulle vara med i toppen i dag. Väldigt trist för Charlotte, säger SVT:s expertkommentator Niklas Jonsson.

Inte heller Anna Haag hade någonting att sätta emot i tjeckiska Liberec i dag. Hon slutade 26:a, tre minuter och 42 sekunder efter Kowalczyk. En annan svenska, Hanna Brodin, hamnade ännu längre efter.

Kowalczyk följdes av Evgenia Medvedeva, Ryssland, och Valentina Shevchenko från Ukraina.