Israelisk attack på Malmö

Israels största tennisstjärna Andy Ram går till attack mot beslutet att spela Davis cup utan publik.


Beslutet att inte tillåta publik under Davis cup-mötet mellan Sverige och Israel har väckt stor kritik runtom i Sverige. Nu går även Israels största stjärna Andy Ram till attack mot Sverige och arrangörerna och kallar det en skam:

– Det är en skandal att ett land som Sverige inte kan säkerställa säkerheten med 3 000 supportrar på en tennisarena. Det gör mig rasande och det skadar idrotten och gör att andra i framtiden kan komma att säga att de inte kan garantera säkerheten kring Israels lag, säger han till tidningen Jerusalem Post.

Ram återvände i torsdags till Israel efter spel i Dubais ATP-turnering dit han till slut fick visum efter att hans landsmaninna, Shahar Peer, nekades detta inför damernas upplaga av turneringen. Ram är tillsammans med dubbelpartnern Jonathan Erlich oerhört populära i Israel efter att bland annat vunnit Australian open förra året. I mötet mot Sverige får dock Ram som TT tidigare kunnat avslöja, klara sig utan sin ordinarie dubbelpartner då han är långtidsskadad.

– Jag hoppas att beslutet ändras men oavsett ska vi åka dit och göra vårt bästa för att återvända med en seger, säger Ram om situationen i Malmö.

Intervju med Ram:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!