Tisdag 26 Okt
Stockholm

Israelisk attack på Malmö

Israels största tennisstjärna Andy Ram går till attack mot beslutet att spela Davis cup utan publik.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Beslutet att inte tillåta publik under Davis cup-mötet mellan Sverige och Israel har väckt stor kritik runtom i Sverige. Nu går även Israels största stjärna Andy Ram till attack mot Sverige och arrangörerna och kallar det en skam:

– Det är en skandal att ett land som Sverige inte kan säkerställa säkerheten med 3 000 supportrar på en tennisarena. Det gör mig rasande och det skadar idrotten och gör att andra i framtiden kan komma att säga att de inte kan garantera säkerheten kring Israels lag, säger han till tidningen Jerusalem Post.

Ram återvände i torsdags till Israel efter spel i Dubais ATP-turnering dit han till slut fick visum efter att hans landsmaninna, Shahar Peer, nekades detta inför damernas upplaga av turneringen. Ram är tillsammans med dubbelpartnern Jonathan Erlich oerhört populära i Israel efter att bland annat vunnit Australian open förra året. I mötet mot Sverige får dock Ram som TT tidigare kunnat avslöja, klara sig utan sin ordinarie dubbelpartner då han är långtidsskadad.

– Jag hoppas att beslutet ändras men oavsett ska vi åka dit och göra vårt bästa för att återvända med en seger, säger Ram om situationen i Malmö.

Intervju med Ram:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela