Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Patrik Sjöberg får en miljon från förbundet

- 03/03/2009, 12:48 -

Tvisten har rört ansvaret för vissa skattekostnader om pengar från arrangörer och sponsorer.

Efter en förlikning i tingsrätten har Svenska Friidrottsförbundet gått med på att betala ut en miljon kronor till den före detta höjdhopparen Patrik Sjöberg. Tvisten har rört ansvaret för vissa skattekostnader om pengar från arrangörer och sponsorer som Patrik Sjöberg dragit in under sin karriär.

Bakgrund:

"Under sin aktiva idrottskarriär erhöll Patrik Sjöberg intäkter från sponsorer och arrangörer. I enlighet med parternas överenskommelse betalades intäkterna in till Svenska Friidrottsförbundet (nedan Förbundet)."

"Patrik Sjöberg har i andra hand yrkat att Förbundet skall förpliktas att till honom betala 1 160 077 kr jämte ränta enligt 3 2 st. och 6 räntelagen från den 6 februari 2003 till dess betalning sker."

Domslut:

1. Svenska Friidrottsförbundet ska senast den 15 mars 2009 betala en miljon (1 000 000) kr till Patrik Sjöberg.

2. För det fall att Svenska Friidrottsförbundet når framgång i skatteprocessen angående debiterad löneskatt i samband med förtidsinlösen av försäkringarna, ska de medel som utbetalas till Friidrottsförbundet i anledning av detta oavkortat och omedelbart, med avräkning av beloppet enligt punkt 1, utbetalas till Patrik Sjöberg.

3. För det fall att det finns återstående medel deponerade på konto avskilt för Patrik Sjöbergs räkning ska de omedelbart utbetalas till Patrik Sjöberg.

4. Vardera parten står sina rättegångskostnader.

5. Genom denna överenskommelse är samtliga ekonomiska mellanhavanden mellan Patrik Sjöberg och Svenska Friidrottsförbundet slutligt reglerade.

Skrivet av: