Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elitlicensen i fara för Smederna

- 03/03/2009, 14:08 -

Speedwayklubben Smederna har totalt 3,8 miljoner kronor i skulder.

När namnsponsorn trädde in skulle elitlicensen i speedway vara säkrad till och med nästa år för Eskilstunaklubben Smederna.

Men med totalt 3,8 miljoner kronor i skulder och ett underskott på 900 000 kronor från fjolåret råder ett akut konkurshot över klubben samtidigt som elitlicensen är i fara.

– Läget är akut. Och jag kan inte heller säga att licensen är säkrad. Svemo avgör. Redan den 9 mars ska några ur styrelsen träffas och diskutera det stora underskott vi sitter på bland annat, säger Håkan Thuresson, Smedernas nye kassör, till Eskilstuna-Kuriren.

När Ikaros gick in som namnsponsor i november sades det att klubben gick en trygg ekonomisk framtid till mötes och att elitlicensen var säkrad. Men med det stora underskottet från 2008 måste nu klubben lägga fram en handlingsplan för att få behålla licensen.

– Det här är en tuff sits naturligtvis. Licensnämnden hos oss får ta beslut om hur de ser på läget. Men det mesta tyder ju på att Smederna måste lägga fram någon slags fläckfri plan på en lösning, säger Tony Olsson, koordinator på motorcykelförbundet Svemo.

Smederna har kallat till ett extra årsmöte 21 mars. Elva dagar senare ska en ansökan vare inne hos elitlicensnämnden.

Skrivet av: