Veckans stolpskott i sportvärlden

- 18/11/2011, 13:31 -
1 av 6

Scanpix

2 av 6

Scanpix

3 av 6

Scanpix

4 av 6

Scanpix

5 av 6

Scanpix

6 av 6

Scanpix

Nyheter24:s Johan Andersson listar veckans stolpskott i sportvärlden och avslutar även med en hyllning till reserven som fick en gruvlig revansch.

1. Sepp Blatter

Fifa-presidenten avfärdade att det skulle finnas något problem med rasism inom fotbollen. Då rasade Rio Ferdinand på twitter mot blatter. Mittbacken - vars bror Anton hävdar att han blivit trakasserade på grund av sin hudfärg av John Terry. Hur Fifa svarade? Med att lägga en bild på Sepp Blatter när han håller om en anonym svart man på hemsidan... Fräscht.

2. Mikael Renberg

Efter 5-0 utklassningen mot AIK var det många som krävde Hardy Nilssons avgång. Men Mikael Renberg väntade med att kräva att Silverräven skulle kliva ner från tronen till efter Djurgårdens match mot Färjestad... En match som Djurgården vann... med 5-1. TV-experten hade lite bättre tajming som spelare.

3. Vädret

Det är fortfarande plusgrader i november och skidåkarna har knappt kunna åka alls - nu startar världscupen i Norge. Väder, avgå!

4. Svenska landslaget

Okej, 1-0 mot England är inte en stor förlust: Men sättet vi förlorade på var inte nådigt. Slött, stillastående och oinspirerat. Och värst av dem alla var lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic. Hur kan en spelare så bra vara så dålig? Erik Hamrén har mycket att jobba med om det ska bli, ehm, en värdig sommar. 

Stolpe in

Markus Svensson

AIK:s stjärnmålvakt Viktor Fasth kunde inte spela på grund av sjukdom. Då kastade de in Markus Svensson - som tidigare under säsongen hade blivit hånad och utskrattad när AIK tappade otroliga 7-2 mot HV71. Hans svar? Straffräddning och 47 andra räddningar i 5-0 segern i Stockholmsderbyt.

Mathias Fredriksson

De senaste tre åren har han försökt sluta - han kan inte - och tro fan det när han fortfarande, 38 år gammal, spöar Marcus Hellner. I år är det hans sista säsong och för att lägga band på sig själv och tvinga sig själv till att sluta säljer han sin utrustning på auktion. Pengarna skänker han efter sin sista tävling till välgörande ändamål. Stort!