1 av 6
- Foto: Scanpix
2 av 6
- Foto: Scanpix
3 av 6
- Foto: Scanpix
4 av 6
- Foto: Scanpix
5 av 6
- Foto: Scanpix
6 av 6
- Foto: Scanpix

Veckans stolpskott i sportvärlden

Nyheter24:s Johan Andersson listar veckans stolpskott i sportvärlden och avslutar även med en hyllning till reserven som fick en gruvlig revansch.


Och här hittar ni mer läsning...

Christopher Kviborg har skrivit en krönika om Sepp Blatter och om hans snedsteg.

Djurgårdens veteran Kristofer Ottosson försvarade sin tränare efter anonyma påhopp.

Marcus Hellner har inte få till formen - på grund av vädret.

Allt om det svenska landslagets pinsamma insats hittar ni här.

Bildspelet efter Stockholmsderbyt hittar ni här och referatet här.

Mathias Fredriksson slåss om en plats i stafettlaget - här läser ni förbundskaptenens motivering och läser ni om hans taktik för att lyckas sluta.

1. Sepp Blatter

Fifa-presidenten avfärdade att det skulle finnas något problem med rasism inom fotbollen. Då rasade Rio Ferdinand på twitter mot blatter. Mittbacken - vars bror Anton hävdar att han blivit trakasserade på grund av sin hudfärg av John Terry. Hur Fifa svarade? Med att lägga en bild på Sepp Blatter när han håller om en anonym svart man på hemsidan... Fräscht.

2. Mikael Renberg

Efter 5-0 utklassningen mot AIK var det många som krävde Hardy Nilssons avgång. Men Mikael Renberg väntade med att kräva att Silverräven skulle kliva ner från tronen till efter Djurgårdens match mot Färjestad... En match som Djurgården vann... med 5-1. TV-experten hade lite bättre tajming som spelare.

3. Vädret

Det är fortfarande plusgrader i november och skidåkarna har knappt kunna åka alls - nu startar världscupen i Norge. Väder, avgå!

4. Svenska landslaget

Okej, 1-0 mot England är inte en stor förlust: Men sättet vi förlorade på var inte nådigt. Slött, stillastående och oinspirerat. Och värst av dem alla var lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic. Hur kan en spelare så bra vara så dålig? Erik Hamrén har mycket att jobba med om det ska bli, ehm, en värdig sommar. 

Stolpe in

Markus Svensson

AIK:s stjärnmålvakt Viktor Fasth kunde inte spela på grund av sjukdom. Då kastade de in Markus Svensson - som tidigare under säsongen hade blivit hånad och utskrattad när AIK tappade otroliga 7-2 mot HV71. Hans svar? Straffräddning och 47 andra räddningar i 5-0 segern i Stockholmsderbyt.

Mathias Fredriksson

De senaste tre åren har han försökt sluta - han kan inte - och tro fan det när han fortfarande, 38 år gammal, spöar Marcus Hellner. I år är det hans sista säsong och för att lägga band på sig själv och tvinga sig själv till att sluta säljer han sin utrustning på auktion. Pengarna skänker han efter sin sista tävling till välgörande ändamål. Stort!

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.