Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Federer redo för comeback

- 10/03/2009, 19:31 -

Tårarna är torkade. Nu kliver Roger Federer in på tennisbanan igen.

Senast vi såg honom på en tennisbana grät han som ett barn. Nu har han torkat tårarna och är redo för resten av säsongen 2009. Roger Federer strävar efter den fjortonde Grand Slam-titel som ska göra honom till störst genom tiderna tillsamans med Pete Sampras. Vägen dit går via bland annat toppturneringen i Indian Wells som startar i morgon, onsdag.

Mot sig kommer han ha idel världsspelare varav Rafael Nadal är en. Spanjoren spelar för närvarande in sig med ett nytt racket och längtar efter att komma upp i den form som gav honom titeln i Australian Open. Kanske är han på god väg efter att nyligen ha fört sitt land till kvartsfinal i Davis Cup via seger över Serbien och Novak Djokovic.

– Jag känner mig mer bekväm med mitt racket och mer bekväm på banan. Jag försöker bara spela den tennis som jag spelade i början av 2008, säger Nadal enligt Sky Sports.

Damernas turnering i Indian Wells kommer spelas utan två stora affischnamn. Systrarna Williams – Serena och Venus – bojkottar turneringen sedan 2001 då de fick utstå rasistiska rop från läktaren.

Skrivet av: