Djokovic vägrade hylla Roddick

- 21/03/2009, 13:23 -

Andy Roddick mosade Novak Djokovic, men var inte speciellt bra enligt serben.

Mastersturneringen i Indian Wells har nått semifinalnivå på herrsidan. Den på förhand hetaste kvartsfinalen var den mellan hemmahoppet Andy Roddick och Novak Djokovic. Men efter 6-3, 6-2 till amerikanen kan vi konstatera att det inte blev mycket till match.

I första set förlorade Roddick, som är känd för sin extrema serve, bara två bollar i eget servegem och när Djokovic inte briljerade som han kan var tillställningen över snabbt. Att hylla Roddick för dennes match fanns dock inte på kartan för Djokovic, som i stället valde att såga sönder sig själv.

– Överlag var det en riktigt dålig dag. Det finns inte mycket att säga. Han spelade stabilt, jag menar, han gjorde inget speciellt. Det var jag som gjorde ett otroligt antal enkla misstag, säger Djokovic till ATP:s hemsida.

"Djoko", dålig förlorare?

Andy Roddick stöter nu på Rafael Nadal i den ena semifinalen. Spanjoren hade efter fem räddade matchbollar mot David Nalbandian i åttondelen ett självförtroende som var för stort för Juan Martin del Potro. På en timme och 49 minuter blev det 6-3, 6-2.

– Det är en svår match för vem som helst. Han verkar gilla underlaget och det är antagligen en fördel för honom. Men så som jag servar nu har jag alltid en chans, säger Roddick om nästa match.

I den andra semin möts Roger Federer och Andy Murray efter 6-3, 7-6(5) över Fernando Verdasco respektive 7-5, 7-6(6) över Ivan Ljubicic.

På damsidan är finalen nådd. Ana Ivanovic har böjat hitta sig själv igen och blir stor finalfavorit mot Vera Zvonareva. Serbiskan vann med 6-2, 6-3 över ryskan Anastasia Pavlyuchenkova, vars landsmaninna Zvonareva vann sin semifinal över Victoria Azarenka – 6-3, 6-3.

– Hon verkar väldigt självsäker för tillfället. Hon har spelat riktigt bra i slutet av förra året och i början av det här, säger Ivanovic om sin kommande motståndare.

Kvartsfinalernas hetaste bollar kan du se här

Skrivet av: