Måndag 25 Okt
Stockholm

Wilander kritiserar Federer

Mats Wilander gillar inte Federers inställning.
"Han vek ner sig".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I går visade Rafael Nadal en gång för alla vem som verkligen är världens bästa tennisspelare. Finalen i Australian Open vann han med 3-2 i set mot Roger Federer, och många undrar nu om schweizaren Federer verkligen kan komma tillbaka till förstaplatsen på världsrankingen.

En av Sveriges bästa spelare genom tiderna, Mats Wilander, gillade inte det han såg i finalen. Han tycker att Federer vek ner sig mentalt och att scenariot var detsamma som i de senaste matcherna spelarna emellan.

– Han kämpade inte in i det sista utan gav upp mentalt. Så fort det tog emot för honom vek han ner sig, han körde sällan ett "come on" för att peppa sig själv, säger Wilander till eurosport.se.

Världstvåan bröt ihop som ett litet barn vid prisutdelningen, väl medveten om att han är distanserad av Nadal på världsrankingen, samt med vetskapen om att det inte bara är underlagen grus och gräs han är hotad på. Nu är han även en förlorare på hardcourt.

– Han sätter aldrig Nadal på prov mentalt och mixar upp spelet för mycket. Det blir för lätt för Nadal som bara kan hålla bollen vid liv. Det är ett taktiskt fel. Jag tycker att Federer behöver hitta en tränare att prata tennis med, säger Wilander.

Samtidigt går segraren Nadal ut och kritiserar ATP-touren för deras val att spela fler och fler turneringar på hardcourt. Både gräs och grus är skonsammare för kroppen, vilket kan förhindra många skador som hardcourt ger upphov till.

– Jag kan ödmjukt säga det nu efter att ha vunnit en grand slam på hardcourt, säger Nadal enligt Reuters.

Se när Federer bryter ihop i tårar under prisutdelningen

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela