Sandviken höll liv i semifinalen

Sandviken tog avsked från klassiska Jernvallen med en seger.

Sandviken har fortsatt hopp om SM-final.

Västerås besegrades med 7-4 och nu väntar en avgörande match på tisdag.

Västerås kunde med en seger i den fjärde semifinalmatchen mot Sandviken bli klart för lördagens bandyfinal - och bortalaget fick en smakstart. Redan efter tre minuter ordnade Jonas Nilsson ledningsmålet. Men Sandvikens ungdomar ville annorlunda. 17-årige Simon Jansson kvitterade efter ett solonummer och lika gamla Kalle Mårtensson gjorde 2-1 efter dryga kvarten spelad.

Jonas Nilsson blev tvåmålsskytt i och med 2-2-kvitteringen, innan Sandviken kunde dra ifrån till 4-2 före halvtidsvilan.

Den andra halvleken startade i ett långsamt tempo och fick inte liv förrän VSK:s Jonas Nilsson gjorde sitt tredje mål för dagen. Då vaknade också Sandviken, som gick upp till både 5-3 och 6-3 inom loppet av en minut.

Hemmalaget vann till slut med 7-4, i det som alltså var den sista matchen som spelades på Jernvallen från 1938. Den nybyggda hallen ska heta Göransson Arena men namnet Jernvallen ska leva vidare genom "Jernvallenområdet".

På tisdag avgörs det i Västerås vilket lag som får möta Edsbyn på Studenternas.