Ylva Johansson ny i EFD:s styrelse

- 20/03/2009, 17:45 -

Ylva Johansson (s) har valts in i Elitföreningen damfotbolls (EFD:s) styrelse.

Vid fredagens årsmöte i Göteborg valdes den förra s-ministern, Ylva Johansson, in som ledamot för två år i intresseorganisationen för damallsvenskan samt norr- och söderettan.

45-åriga Ylva Johansson, vice ordförande i Socialutskottet och tidigare skolminister samt vård- och äldreomsorgsministern, är inte en ny gestalt inom svensk damfotboll.

– Hon är inte helt ny på det här området utan har fram tills nu varit vice ordförande i Hammarby damfotboll. Dessutom är hon ledamot i Svenska fotbollförbundets anläggningskommitté och ungdomsledare i Hammarby, säger EFD:s vice ordförande Nils-Olof Anderson, som själv valdes om för två år, till TT.

Även ordförande Susanne Erlandsson sitter kvar på sin post, medan ledamot Katarina Bergström och sekreterare Ing-Britt Lindberg lämnar styrelsen. Ny i EFD:s styrelse, utöver Hammarbys Ylva Johansson, blir Sören Gustafsson, Sunnanå.

Årsmötet koncentrerade sig i övrigt till stor del på den nysatsning, med en serie för 17-åriga flickor, som startas upp i år.

– Det blir ett försöksår, för att se hur det fungerar. Vi vill ju ta vara på de talanger som finns och det är viktigt att de får möta varandra redan i ett tidigt skede, säger Anderson.

Skrivet av: