Första titeln för Roddick 2009

Amerikanen revanscherade sig på Radek Stepanek. Vann finalen i Memphis.


Förra veckan torskade Andy Roddick semifinalen i San Jose mot Radek Stepanek. Tidigt på måndagen fick amerikanen revansch då han vann över tjecken i två raka set i finalen i Memphis. Titeln är Roddicks första 2009. Men det finns mycket kvar att uppnå i år.

– Jag är mycket nöjd och tycker det var riktigt bra nivå på tennisen. Vi har ett långt år framöver och det här är en bra start men det ligger hårt arbete framför oss, sade Roddick till ATP:s hemsida.

Som vanligt när Roddick är i spel handlar mycket för motståndaren om att hålla sin egen serve. För lyckas man bryta 26-åringens serve kan man lika gärna gå och köpa en trisslott. Chansen är inte precis stor.

Stepanek lyckades bara bryta Roddick en gång under matchen, vilket inte var tillräckligt. Roddick vann med 7-5, 7-5 och passade dessutom på att slå rekordet över antal ess under turneringen – 66 stycken.

– Hans spel bygger på serven och han servade riktigt bra när han behövde göra det, sade en överlistad Stepanek.

Titeln i Memphis är Roddicks andra i turneringen och 27:e totalt. Det nya samarbetet med tränaren Larry Stefanki fick en bra start.

– Jag ser det som en process och det är fantastiskt att vinna en titel. Det är skönt att få det ur vägen innan det blir ett problem, sade Roddick om samarbetet.

Andy Roddick om säsongen och att spela i Memphis

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!