Tråkig slalomdag för svenskorna

Svenskorna var långt från pallen i dagens slalom i Semmering.


Svenskorna var långt från pallen i måndagens slalom i Semmering.

Bäst var tian Maria Pietilä Holmner, 2,65 sekunder efter vinnaren Maria Riesch.

– Vi hade väl förväntat oss lite bättre, säger landslagsledaren Hans Ottosson till TT.

Efter fjärdeplatsen i storslalom på söndagen hade Anja Pärson förhoppningar om en bra placering i måndagens världscupslalom. Men redan i det första åket kom förhoppningarna på skam när hon åkte in på elfte plats, två sekunder efter ledande tyskan Maria Riesch. Och det gick inte bättre i det andra. Pärson kom aldrig i gång utan tappade både placeringar och tid, till slut kom hon på fjortonde plats, mer än tre sekunder efter vinnaren Riesch.

– Hon kom in lite fel i åket och det är inte lätt när man inte hamnar rätt från början, säger Hans Ottosson.

Pärson blev bara tredje bästa svenska. Näst bäst var Therese Borssén på elfte plats, bäst var Maria Pietilä Holmner som körde upp sig från femtonde till tionde plats i det andra åket.

Maria åkte mycket bättre i det andra åket. Hon gick på mycket mer. Men Therese. . . Hon har så mycket mer att ge, det vet både hon och vi, säger Ottosson.

Nu åker damerna till Salzburg där de ska fira nyår och träna innan de åker vidare till kroatiska Zagreb där det är slalom på söndag.

– I dag var vi för passiva, det ska vi ändra på. Nu måste vi träna lite och skapa lite självförtroende. Jag är säker på att vi är tillbaka då och gör det mycket bättre i Zagreb, säger Ottosson.

Bakom segrarinnan Riesch gjorde finländskan Tanja Pouitainen en bra insats när hon kom tvåa, slagen med 21 hundradelar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!