Pärson offrar vinsterna för träningen

- 11/01/2009, 08:24 -

Anja Pärson ser träningsdosen gå ut över världscupsresultaten.

Anja Pärson tränar så pass mycket att det går ut över tävlingsinsatserna. Den hårda träningsdosen gör att hon nu börjar känna sig sliten och inte orkar ända in i mål under världscuperna.

– Det handlar mest om att jag ligger i en mycket tuff träningsperiod. jag har tränat otroligt mycket för att komma upp i den nivå som krävs för att göra bättre resultat. Till veckan ska vi försöka hålla ett lite lugnare tempo. Jag tror att det kommer att gå bättre i morgon faktiskt. Jag är inte särskilt orolig, säger Anja Pärson till eurosport.se.

Trenden är tydlig. I två raka storslalomåk i Maribor, där Pärson haft storchansen, startade hon alldeles perfekt för att sedan tappa rejält mot slutet. Till slut hamnade hon på en tolfteplats.

– Jag ändrade lite på materialet och fick bättre grepp i det andra åket. Men jag är lite besviken på resultatet, säger hon.

Och hon vet mycket väl vad det beror på.

– Jag är lite sliten så jag orkar inte hela vägen in i mål. I andra åket kunde jag slappna av mot slutet men jag blir ändå stel in mot mål, säger Pärson till eurosport.se.

Skrivet av: