Lördag 27 Nov
Stockholm

Klitsjko försvarade mästartitlar

Ukrainaren slog ut Hasim Rahman på teknisk knockout. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den ukrainske tungviktsboxaren Vladimir Klitsjko försvarade sina WBO- och IBF-titlar genom att besegra utmanaren Hasim Rahman på teknisk knockout.

Rahman - som ersatte ryssen Alexander Povetkin som tvingades lämna återbud till titelmatchen på grund av skada - var chanslös och tillbringade större delen av matchen lutad mot repen. Den två meter långe Klitsjko var för stark och en mäktig jabb i den sjunde ronden gjorde att domaren bröt matchen för att undvika att Rahman, USA, skulle bli slarvsylta.

– Det var inte lätt och nu vill jag bara njuta av jul och nyår innan vi börjar planera nästa år, sade Klitsjko i och med lördagskvällens seger har vunnit 52 av sina 54 proffsmatcher, 46 av dem på knockout.

Vladimir Klitsjko innehar även IBO-bältet och tillsammans med sin storebror, WBC-mästaren Vitalij, har han nu fyra mästarbälten.

Den ryske boxaren och WBA-mästaren Nikolaj Valujev möter comebackboxaren och tidigare världsmästaren Evander Holyfield, 46 år, i en titelmatch på lördag.

Vinnaren i den matchen möter sedan exmästaren Ruslan Sjagajev, Ryssland. Segraren i den fajten får i sin tur möta någon av Klitsjkobröderna och först då kan den ukrainska bältessamlingen bli komplett.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela