Tony Rickardsson får chefsjobb

Slutar med bilracing i höst.


Tony Rickardsson lägger av, igen. Den tidigare speedwaystjärnan, som sadlat om till bilracing, börjar som regionschef på tobaksbolaget Swedish match i östeuropa i höst.

–Vi är glada för att Tony börjar hos oss och vi är övertygade om att hans vinnarmentalitet och övertygande personlighet kommer att addera värde och fortsatt tillväxt inom det här strategiskt viktiga området, säger Håkan Söderberg, huvudchef för det operativa arbetet och chef för Continental Europe inom Swedish Match International.

– En fantastisk möjlighet för mig att starta en ny karriär efter mitt långa engagemang inom speedway och bilracing, säger Rickardsson till Dala-Demokraten.

Tony Rickardsson tog sex individuella VM-titlar i speedway (1994, 1998, 1999, 2001, 2002 och 2005), tre lag-VM-guld (1994, 2000 och 2004) och ett par-VM-guld (1993). Han fick Svenska Dagbladets Bragdmedalj 1999, och Jerringpriset 2005.

Sedan sadlade han om och satsade på bilracing, i Porsche Carrera Cup för Rickardsson Racing som han själv äger.

– Jag har haft ett utmärkt samarbete med Swedish Match under flera år av min racingkarriär och skapat goda relationer med företagets representanter, samarbetspartners och kunder på det internationella planet, säger Tony Rickardsson till DD.

Rickardsson blev folkkär mycket tack vare Robert Gustafssons imitation av honom under Idrottsgalan och genom sin medverkan i Let's dance i TV4 under 2008.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!