Licensen kan räddas för RIK

Kommer kunna betala skulderna.


Hårt skuldsatta Redbergslid uppger att man kommer att klara av att betala skulderna och rädda fortsatt spel i elitserien i handboll. Det tack vare ett nytt samarbetsavtal med ett Göteborgsföretag.

Förutom det löser klubben den akuta likviditetsbristen med hjälp av investerare i RIK Intressenter.

"RIK har nu löften om medel till samtliga skulder som förfallit till betalning hos skattemyndigheten. Genom det är det första steget genomfört till att klara elitlicensen för spel säsongen 2009/2010" skriver klubben i ett pressmeddelande.

Liganämnden som beviljar licens gav häromdagen klubben respit till dess att sista slutspelsmatchen för säsongen är spelad.

"Vi har kommit en lång bit på väg till förnyad licens och kan börja blicka framåt. Med ett ungt och utvecklingsbart lag och ekonomiskt stabila samarbetspartners ser framtiden bättre ut än på flera år", skriver ordföranden Hans Potila-Strömnes.

Enligt RIK återstod 400 000 kronor att betala. Efter morgondagen återstår ingenting, sade kassören Torild Berg till TT i dag, onsdag.

– De måste reglera skulden till skattemyndigheten och kronofogden samt fullfölja ett antal punkter i en handlingsplan, bland annat hur stor vinst de ska ha enlig budgeten. Efter sista matchen för säsongen har de några dagar på sig i nästa vecka, och när vi sett hur det gått tar vi ställning till fortsatt licens, säger ordföranden i liganämnden Stefan Karlsson till TT.

På torsdagen är det avkast mellan Sävehof och RIK i den tredje kvartsfinalen i bäst av fem. Sävehof leder med 2-0 i matcher.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!