Tredje gången gillt för Olsson

Alpint SM-guld, efter två silver.


Det blev SM-silver både i super-G och superkombination. På onsdagen kom SM-guldet för Matts Olsson i favoritgrenen storslalom.

Matts Olsson, 20-åring från värmländska Valfjället utanför Charlottenberg, blev svensk mästare i storslalom även förra året. Men den här gången vann han både SM och den internationella tävlingen som kördes samtidigt. Det efter en uppvisning där han var snabbast i bästa åken.

Skönt att det lossnat nu, säsongen har som helhet varit ganska tung, sade en nöjd Matts Olsson efter den tredje SM-medaljen på fem dagar.

SM-guldet i Fjätervålen utanför Idre var Olssons tredje i karriären. Inför säsongen hade han förhoppningen att han skulle kunna etablera sig i världscupen, men det har gått tungt. Det var först i säsongens näst sista storslalomtävling, i Kranjska Gora, som han lyckades kvala till andra åket och få sina första världscuppoäng med en 26:e plats.

Det har varit tyngre och tuffare än jag räknat med. Därför är det skönt att det nu lossnat lite på SM.

När det var dags för storslalom var Matts Olsson bäst rankad och han visade också varför. I det första åket kopplade han greppet på övriga åkare för att sedan även vara snabbast i det andra. En värdig mästare med andra ord och tvåan André Myhrer, Bergsjö-Hassela, hade bara att gratulera och vara nöjd med sitt SM-silver. Lika nöjd var trean Hans Olsson, som nu även fick en medalj i en av teknikgrenarna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!