AIK utjämnade efter straffar

1-1 i matcher mellan Storvreta och AIK.

Liksom i den första semifinalen mellan Storvreta och AIK blev fredagens match jämn och spännande. Det första mötet vann Storvreta efter förlängning. I det andra utjämnade AIK till 1-1 i matcher efter straffavgörande.

Ställningen var 4-4 efter full tid och förlängning. Niklas Jihde, Kim Nilsson och Mats Carlsson satte sina straffar för AIK medan Hannes Öhman var den enda i Storvreta som lyckades överlista Patrik Jansson i AIK-målet.

– Man får hålla sig kall, se vad de gör och låta dem göra första draget, sade straffhjälten efter matchen till TV4 Sport.

Storvreta ledde med 2-0 efter första perioden efter mål av Mika Kohonen och Henrik Stenberg. Inledningen på mittperioden bjöd sedan på målexplosion - tre mål på 50 sekunder. Först kvitterade AIK genom Karl-Johan Nilsson och Henrik Lorendahl varpå Storvreta på nytt tog ledningen när Kohonen gjorde sitt andra mål för kvällen. Nilsson ville också bli tvåmålsskytt och kvitterade halvvägs in i matchen.

Mål av Jihde och Mattias Mikulski i den tredje perioden gav oavgjort vid full tid.

Den tredje semifinalen spelas på tisdag i Solnahallen. Första lag till tre segrar går till final.