Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Storvreta tog hem första ronden

- 29/03/2009, 20:36 -

Semifinal ett mellan AIK och Storvreta slutade med bortaseger efter sudden.

Trots ledning med 6-2 tvingades Storvreta till förlängning mot AIK. Uppsalalaget såg totalt slutkörda ut, men efter dålig kommunikation i AIK-försvaret kunde Joel Kanebjörk trycka in avgörande 8-7 i sudden death.

När Storvreta gick upp till ledning med fyra baljor i andra perioden trodde nog många att den första semifinalen mellan AIK och Storvreta var avgjord. Men då hemmalaget fick möjlighet att spela fem mot tre i nästan två minuter i sista perioden, och därmed visa upp sitt hypereffektiva power play, såg man sin chans att knappa in. Två snabba mål och vips så var ställningen 6-7. Strax därefter gjorde Niklas Jihde (vem annars?) kvitteringen via en klockren "backhandknack", som dock föregicks av en sving som var omkring två meter ovanför gränshöjden.

AIK såg ut att kämpa ner tröttkörda Storvreta, men lagen gjorde ytterligare var sitt mål och gick in i ett suddenavgörande. Hur det gick där behöver inte nämnas igen.

Niklas Jihde och Mika Kohonen blev kvällens poängkungar. De gjorde fyra respektive fem poäng.

Skrivet av: