Misslyckande av Karlsson

Förra året noterade han Sveriges bästa resultat någonsin i Masters.


Något sådant var Robert Karlsson inte i närheten av i år.

En 74-runda gjorde i stället att svensken missade kvalgränsen och har spelat klart för i år.

Det var en påskvistelse i Augusta, Georgia, inte blev vad Robert Karlsson tänkt sig. En delad åttondeplats förra året och numera en topp 10-placering på världsrankingen gjorde att det fanns stora förhoppningar. Men efter torsdagens 73 slag behövde Karlsson förbättra sig för att hänga på i toppen.

I stället gick det helt åt motsatt håll.

Det som började bra med en birdie redan på tredje hålet slutade illa med en bogey på 14:e och framförallt - en dubbelbogey på det avslutande hålet - och totalt tre över par. Den avslutande missen stod också svensken dyrt.

Kvalgränsen drogs till slut vid ett över par.

–Så klart att jag hellre hade velat spela i morgon men jag kan heller inte gå och hänga mig. Det känns värre om man gör riktiga tabbar, sade han.

Den avslutande hålet blev dock en rejäl miss. Han hamnade snett redan från början, bokstavligt och bildligt talat och kunde bara spela in sig på fairway. Väl där rullade hans inspel av greenen och från två meters håll behövde Karlsson sänka en putt för att göra bogey. I stället snurrade bollen på koppkanten, vilket resulterade i dubbelbogeyn.

– Det var svårt därute, även om mitt spel var ok så räcker inte ok riktigt.

Med även Carl Pettersson borta från helgens spel (79 slag och totalt tio över par), finns bara förhandsfavoriten Henrik Stenson kvar av de tre svenskarna. Han ligger på en delad tiondeplats, sex slag efter ledande amerikanska duon Chad Campbell och Kenny Perry.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!