Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Överraskande segrare i dramatisk Masters

Sport | 13/04/2009 04:12

Fyra dagars spel räckte inte för att få fram en segrare. Till slut krävdes en amerikansk genomklappning och två särspelshål.

Fyra dagars spel räckte inte för att få fram en segrare. Till slut krävdes det en amerikansk genomklappning och två särspelshål.

Sedan hade Argentina sin första Masters-segrare någonsin och Angel Cabrera sin andra stora titel i karriären.

Den här lika överraskande som den första för två år sedan.

Stjärnor som Tiger Woods och Phil Mickelson var inte med när det slutligen skulle avgöras. Det gjorde dock ingenting. Mer spännande kunde det knappast bli och söndagens avslutning i Masters hade allt publiken på Augusta kunde önska sig förutom då en amerikansk hemmasegrare, den som länge såg ut att säkras av Kenny Perry.

I stället var det en något rundlagd man från Cordoba, Argentina, bortglömd av de flesta, som klev fram och såg till att den klassiska golftävlingen åter igen fick en högst överraskande segrare.

– Det här är den lyckligaste stunden i mitt liv. Det är otroligt, jag kan fortfarande inte förstå det, sade Cabrera med den gröna kavajen på - den som ges till segraren av Masters som bevis för sin bedrift.

Två slag bakom

Han inledde söndagen två slag bakom ledande Kenny Perry. Under dagen jagade han själv inte bara Perry, utan kände samtidigt flåset bakifrån av förhandsfavoriter som Phil Mickelson och Tiger Woods. De båda drev varandra till att rada upp birdies men nådde inte ända fram (Mickelson femma och Woods delad sexa).

Det såg Cabrera länge ut att heller inte göra.

Med två hål kvar hade Perry fortfarande två slags ledning och såg vid 48 års ålder ut att bli den äldste major-segraren någonsin. Men det var då amerikanen började att spela med nerverna utanför pikétröjan. Två raka bogeys gav särspel mellan tre spelare, honom själv, Chad Campbell och just Angel Cabrera.

På det första hålet försvann Campbell och det höll även argentinaren på att göra. Hans slag från tee hamnade bakom ett träd. Via ännu ett träd kunde han ta sig ut på fairway och till slut upp på green. En imponerande putt när det som bäst behövdes gav ytterligare ett särspelshål mellan honom och Perry och där räckte det med par när Perry missade.

Stor seger för Argentina

– Det här kommer att betyda mycket för Argentina och det här ögonblicket och segern på Oakmont är de största i mitt liv, sade Cabrera.

För två år sedan vann han US open på just Oakmont-banan och presenterade sig som en frisk fläkt i golfvärlden. När andra spelare anlitade idrottspsykologer, förklarade Cabrera att han rökte för att lugna nerverna.

Men efter att ha slutat med cigarretter noterade han bara en topp 10-placering på 17 tävlingar i USA under 2008 och hade i år inför Masters missat kvalgränsen i tre av sex tävlingar.

Allt det hade dock knappast någon betydelse på söndagskvällen.

Skrivet av: