Ingen Pettersson i Masters

Carl Pettersson nobbar spel i Masters. Alltså, Scandinavian Masters i Sverige


På torsdagen finns han med bland världens bästa spelare när årets första major, US Masters, för herrarna startar. Men när den skandinaviska versionen – SAS Scandinavian Masters – når Sverige och Barsebäck 23-26 juli kommer Carl Pettersson däremot inte till spel.

– Det blir inget Scandinavian Masters för mig. Jag gillar verkligen att spela i Sverige men det krockar med mitt spel i USA med FedEx cup, säger Pettersson.

Förra säsongen vann Pettersson karriärens tredje PGA-titel. Det pågående året har dock startat sämre och svensken har bland annat missat kvalgränsen i de två senaste tävlingarna.

– Placeringen här är inte så viktig. Det viktiga är att jag kan hitta mitt spel igen. Den här tävlingen blir lite av en nystart för mig.

På onsdagen var han med i den traditionella par 3-tävlingen inför torsdagens start. Minus 2 på de nio hålen gjorde att Pettersson i alla fall fanns med i den övre halvan på resultattavlan i jippotävlingen. Tim Clark, Sydafrika, vann till slut tävlingen på minus 5 och fick i samma stund svara på om han var skrockfull. Ingen har nämligen lyckats att vinna Masters efter att först vunnit par 3-tävlingen.

– Varför inte? Jag är verkligen inte skrockfull och uppenbarligen gör jag något rätt just nu, så varför skulle jag inte kunna överföra det till tävlingen, sade Clark som gjorde hole in one på sista hålet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!