Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Nykänen nykär igen

Sport | 24/04/2009 14:15

23-årig kvinna utpekas som skandalstjärnans nya romans.

Den skandalomsusade före detta backhoppningsstjärnan Matti Nykänen är nyförälskad. Enligt finländska Hufvudstadsbladet på nätet är det 23-åriga Jenna från Jakobstad i Österbotten, Matti Nykänen fallit för den här gången.

De ska ha träffats på Kanarieöarna i vintras, när den gamla backhopparen uppträdde där. Jenna pluggar till vardags turism, men säger sig vara villig att strunta i skolan och flytta till Matti Nykänen i Jyväskylä. Han lämnar därmed sin tidigare fru, Mervi Tapola.

– Jag sade ingenting utan tog bara min kappsäck och försvann från vårt gemensamma hem, berättar Matti Nykänen för tidningen Seiska, skriver Hufvudstadsbladet .

Matti Nykänen var firad backhoppningsstjärna på 1980-talet, med fyra olympiska guld och ett 40-tal segrar i världscupen. Men när karriären var slut gick berömmelsen över i skandaler. Skriverier om fylleri och slagsmål har kantat rapporteringen om honom. 2004 dömdes han till fängelse i drygt två år för att ha knivhuggit en av sina vänner. Matti Nykänen har efter det avtjänat ytterligare ett fängelsestraff.

Trots allt supande och våld, försökte han hålla sig kvar i rampljuset. Bland annat har han försökt sig på en karriär som strippa och sångare, vilket har resulterat i tre skivor.

2006 kom en film om hans liv med namnet Matti.

Trailer till filmen Matti

Skrivet av: