Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nykänen nykär igen

Sport | 24/04/2009 14:15

23-årig kvinna utpekas som skandalstjärnans nya romans.

Den skandalomsusade före detta backhoppningsstjärnan Matti Nykänen är nyförälskad. Enligt finländska Hufvudstadsbladet på nätet är det 23-åriga Jenna från Jakobstad i Österbotten, Matti Nykänen fallit för den här gången.

De ska ha träffats på Kanarieöarna i vintras, när den gamla backhopparen uppträdde där. Jenna pluggar till vardags turism, men säger sig vara villig att strunta i skolan och flytta till Matti Nykänen i Jyväskylä. Han lämnar därmed sin tidigare fru, Mervi Tapola.

– Jag sade ingenting utan tog bara min kappsäck och försvann från vårt gemensamma hem, berättar Matti Nykänen för tidningen Seiska, skriver Hufvudstadsbladet .

Matti Nykänen var firad backhoppningsstjärna på 1980-talet, med fyra olympiska guld och ett 40-tal segrar i världscupen. Men när karriären var slut gick berömmelsen över i skandaler. Skriverier om fylleri och slagsmål har kantat rapporteringen om honom. 2004 dömdes han till fängelse i drygt två år för att ha knivhuggit en av sina vänner. Matti Nykänen har efter det avtjänat ytterligare ett fängelsestraff.

Trots allt supande och våld, försökte han hålla sig kvar i rampljuset. Bland annat har han försökt sig på en karriär som strippa och sångare, vilket har resulterat i tre skivor.

2006 kom en film om hans liv med namnet Matti.

Trailer till filmen Matti

Skrivet av: