Nyheter24 testar: bra är FIFA 20

- 15/07/2019, 13:20

Nyheter24 bjöds in till EA Sports topphemliga event för FIFA 20 i Berlin. Väl där fick vi chansen att testa det efterlängtade spelet. Så här bra är det!

Den 10:e juli bjöds Nyheter24 ned till EA Sports event i Berlin, på en topphemlig plats för övrigt, för att testa den kommande versionen av FIFA, alltså FIFA 20.

Och vi har väldigt goda nyheter till alla FIFA-entusiaster där ute. Spelet gick verkligen hem hos våra försökskaniner Sebastian Lundgren och Karl-Anders Lindahl.

Det tog inte lång tid innan man kunde känna vilka stora kliv spelet tagit i jämfört med det föregående, och det är några punkter som verkligen sticker ut.

FIFA 20
Nyheter24 åkte till Berlin för att testa FIFA 20. Bildkälla: EA Sports

1. Känslan av tid och rum

Okej, vi kan börja med en punkt som fångade våra reportrars uppmärksamhet direkt – nämligen känslan av tid och rum i spelet. Utvecklarna har nämligen medvetet saktat ned tempot i spelet så att det ska efterlikna hur det kan se ut i verkligheten.

Och som det kändes... Ytorna blev större, det blev mindre kaosartat och tillgängliggjorde finare spel. Detta kombinerat med punkt (4), som ni kommer att läsa om senare, var en stor förändring.

2. Straffar och frisparkar

Det här är faktiskt en rejäl BOMB. Ni vet hur det har varit omöjligt att göra mål på frispark? DE DAGARNA ÄR FÖRBI. I FIFA 20 tar man tillbaka den klassiska skruvcirkeln, något många har längtat efter.

Man kommer nu alltså kunna skruva bollen, typ på riktigt som Beckham gjorde en gång i tiden, eller som Messi gör än idag. Tack FIFA!

Straffar då? Vad händer där? Jo – de har tagit bort den klassiska pilen och gjort det lättare att faktiskt träffa målet. Däremot är det nu lite svårare att sätta bollen perfekt, men den som tränar in det kommer inte att ha några problem med det efter en tid.

3. Hur bollen beter sig

En sak som stod väldigt klart efter att ha spelat spelet i några timmar var hur verkligt bollen faktiskt beter sig i det nya spelet. Det hela ser och känns så mycket bättre ut än i spelets föregångare, vilket alltså är något väldigt bra.

Bollen studsar, kränger och spinner som aldrig förr – och det är så vi vill ha det.

4. Mindre AI i försvarsmoment

Den fjärde och sista STORA punkten enligt oss. Försvarsspelet är numera mindre AI-baserat och istället måste man lita på sig själv och lösa situationer med den egna kontrollerade spelaren, något som är fruktansvärt härligt.

Inte nog för att man får mer kontroll över spelet, utan det bidrar även till att det blir mindre kaosartat. Detta kombinerat med punkt (1) gör att spelet helt enkelt känns verkligare.

Hur bra är FIFA 20 då?

Ja – nu är spelet inte ute i sin slutgiltiga form, men från vad vi fick uppleva den dagen i Berlin så kan vi säga att den som köper spelet inte kommer att bli besviken. Förutom elva mot elva spelet, så finns även spelläget VOLTA – något vi tror kommer gå hem hos många spelare.

MER: Här kan du läsa om de nya funktionerna i FIFA 20

Se i videospelaren ovan hur vår reporter berättar om hur spelet känns!

Längtar du efter FIFA 20?