John Alvbåge värvades från Örebro: "Hade jag tackat nej hade jag grämt mig efter att karriären var över".
1 av 5
John Alvbåge värvades från Örebro: "Hade jag tackat nej hade jag grämt mig efter att karriären var över". - Foto: Scanpix
Kalmars stjärna Daniel Sobralense har plockats in och tillsammans med Tobias Hysén spelat i anfallet på försäsongen.
2 av 5
Kalmars stjärna Daniel Sobralense har plockats in och tillsammans med Tobias Hysén spelat i anfallet på försäsongen. - Foto: Scanpix
Även Emil Salomonsson, som nyligen debuterade i A-landslaget, spelar i blåvitt kommande säsong.
3 av 5
Även Emil Salomonsson, som nyligen debuterade i A-landslaget, spelar i blåvitt kommande säsong. - Foto: Scanpix
Micke Stahre började arbetet med att spela ihop "nya" IFK Göteborg i turneringen Copa del Sol.
4 av 5
Micke Stahre började arbetet med att spela ihop "nya" IFK Göteborg i turneringen Copa del Sol. - Foto: Scanpix
Pontus Farnerud är kanske det tyngsta nyförvärvet: Innermittfältaren har varit en av Tippeligans bästa mittfältare i ett par säsonger.
5 av 5
Pontus Farnerud är kanske det tyngsta nyförvärvet: Innermittfältaren har varit en av Tippeligans bästa mittfältare i ett par säsonger. - Foto: Scanpix

Stahre: "Om någon ska jogga hem det är det Elfsborg"

IFK Göteborgs tränare skjuter över favoritskapet till konkurrenten - som vanligt: "Ambitionen är topp tre".


Copa del Sol

IFK Göteborg - CSKA Moskva, 2-2. (förlust efter straffar).

IFK Göteborg - FC Olimpija Ljubljana, 1-1. (förlust efter straffar.

IFK Göteborg - Rosenborg, 1-0.

Stahre om turneringen:

"Tre matcher mot tufft motstånd, utan förluster under ordinarie tid - vi hade våra frågor innan turneringen och vi fick svar på dem, den fyllde sitt syfte".

Stahre om spelstilen:

"Vi ska vara ett hårt jobbande lag som kan kombinera det med ett kreativt och fantasifullt anfallsspel, finns inget lag som kan bortse från det defensiva".

Mikael Stahre

Född: Den 5 juli, 1975. 36 år gammal.

Från: Stockholm.

Klubbar som huvudtränare:

2008-2010: AIK (vann dubbeln 2009).

2010: Panionios.

2012: IFK Göteborg.

GÖTEBORG. Mikael "Micke" Stahre återvände igår från turneringen Copa del Sol utan förluster trots tufft motstånd. Däremot hade han två tunga nyförvärv i Nordin Gersic och Pontus Farnerud med sig hem - och Blåvitt har nu ett mittfält som på pappret ser tungt - och trångt ut.

– En klubb med en sådan dignitet som IFK Göteborg ska ha och ska värva bra spelare, så måste det vara. Med det kommer en tuff konkurrenssituation och det ser jag bara som positivt, säger Mikael Stahre till Nyheter24.

Med sju backar, sju mittfältare och fyra anfallare och "duktiga hungriga juniorer som vill upp i A-truppen" upplever Stahre laget som bra balanserat. Spelsystemet är däremot ännu inte spikat mer än att det blir "en målvakt och fyra backar". 

Innebär det att ni har värvat klart nu?

– Det är inte så att vi letar efter en specifik spelare. Samtidigt som är det kan klart att det kan hända grejer när fönstret fortfarande är öppet. På så sätt är det ett pågående arbete.  

Det ryktas om Oscar Wendt, är det något som du kan kommentera?

– Nej, svarar Stahre kort.

"Ambitionen är topp tre"

Med de sex tunga värvningarna har IFK Göteborg populärt döpts om till "Real Göteborg". Mikael Stahre har blivit "Micke Mourinho", Emil Salomonsson skjuter som Cristiano Ronaldo och John Alvbåge ser sig som Iker Casillas.

Stahre själv har avfärdat snacket om likheterna med Los galaticos, men faktum kvarstår: IFK har seglat upp som en solklar favorit till guldet och som Nebojsa Novakovic twittrade: "Joggar IFK Göteborg hem det i år eller?".

– Nej, vi har vår ambition och det är minst topp tre. Om det är någon som ska "jogga hem det" är det Elfsborg, säger Stahre och återupprepar orden som blev starten på han och AIK:s guldsäsong 2009.

AIK
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

2 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?