"Jag gick bara fram och sa "du får hålla käften", berättar AIK:s lagledare Charlee Mian att han har sagt till Bosse Hansson tidigare.
1 av 3
"Jag gick bara fram och sa "du får hålla käften", berättar AIK:s lagledare Charlee Mian att han har sagt till Bosse Hansson tidigare. - Foto: SCANPIX
Mian anser att att Hansson bara är en "grinig och sur gubbe."
2 av 3
Mian anser att att Hansson bara är en "grinig och sur gubbe." - Foto: SCANPIX
Hansson är avstängd från AIK:s pressläktare säsongen ut.
3 av 3
Hansson är avstängd från AIK:s pressläktare säsongen ut. - Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX

"Bosse är en grinig och tjurig gubbe"

Bosse Hansson har använt sig av rasistiska tillmälen mot AIK:s spelare tidigare.


STOCKHOLM. Veckans största nyhet i fotbollssverige har varit Bosse Hansson-Gate. Hansson kallade flera av AIK:s mörkhyade spelare för "svartingar" och har portats från klubbens pressläktaren under matcherna

Nyheten har till och med spridit sig utomlands till länder som Brasilien, Pakistan och Sydafrika

Nu berättar AIK:s lagledare Charlee Mian att det inte är första gången Hansson använder sig av rasistiska tillmälen under AIK:s matcher. Han minns framför allt en incident med dåvarande AIK-spelaren Ivan Obolo för två år sedan. Då ska den förre SVT-profilen ha använt sig av liknande uttalanden som mot Gefle i söndags. 

– Jag visste vem han var: en grinig och sur gubbe. Jag gick bara fram och sa "du får hålla käften". Han muttrade och gick i väg. Jag har respekt för äldre människor, men det är viktigt att säga ifrån. Jag vet att fler har sagt till honom på läktaren, säger Mian till Aftonbladet. 

Mian tycker att AIK skulle ha stängt av Hansson tidigare.

– Jag tycker att han skulle ha blivit det. Men vi har visat respekt för hans ålder. Han är en grinig gammal gubbe i fotbollssammanhang, därför har det setts mellan fingrarna, säger han

Bosse Hansson är avstängd från AIK:s pressläktare till och med säsongens slut. Därefter har klubben inte beslutat hur de ska göra i fortsättningen.

AIK
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

idag 07:18
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.