Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AIK-stjärnan i målform inför fotbolls-VM: "Ger mycket självförtroende"

- 06/05/2014, 13:48
Celso Borges gjorde ett drömmål mot Helsingborg.
1 av 4

Celso Borges gjorde ett drömmål mot Helsingborg.

TT/Anders Wiklund

Borges gjorde 1–0-målet när AIK vann med 2–1.
2 av 4

Borges gjorde 1–0-målet när AIK vann med 2–1.

TT/Anders Wiklund

Han har gjort tre mål i årets allsvenska.
3 av 4

Han har gjort tre mål i årets allsvenska.

Bildbyrån/Johanna Lundberg

I sommar kommer han spela VM för Costa Rica.
4 av 4

I sommar kommer han spela VM för Costa Rica.

TT/AP

Celso Borges gjorde ett av säsongens hittills vackraste mål under måndagen och om en dryg månad väntar fotbolls-VM i Brasilien. Costa Ricas förbundskapten har till och med varit på plats i Stockholm för att närstudera sina landslagsman.

STOCKHOLM. Celso Borges var högst delaktig i AIK:s 2–1-vinst hemma mot Helsingborg under måndagen. I den 44:e minuten öppnade han målskyttet med ett drömmål efter att ha bröstat ner en boll och från långt håll skjutit in den i mål bakom Pär Hansson.

Borges ser ut att ha prickat formen rejält då han även gjorde lagets båda mål i 2–2-matchen mot Häcken i den föregående omgången. Om lite mer en månad väntar fotbolls-VM i Brasilien och att han nu har fått igång målskyttet är givetvis vältajmat.

"Hjälper självförtroendet"

– Det ger givetvis mycket självförtroende, men jag befinner mig i nuet. Jag jobbar givetvis hårt inför sommarens VM, men jag försöker fokusera på det som är nu. Att jag gör mål och presterar bra hjälper givetvis självförtroendet, säger han till Nyheter24.

– Den blir bättre och bättre och förhoppningsvis kommer den vara bra i juni. Men det kommer bara bli så om jag gör mitt jobb i AIK och med tanke på det tycker jag att det går bra.

Costa Ricas förbundskapten har varit på besök

Costa Ricas förbundskapten Jorge Luis Pinto är mitt uppe i förberedelserna inför VM och var på Friends Arena för att se AIK:s allsvenska premiär mot IFK Göteborg i mars.

– Han har sina åsikter om vad han tycker att jag ska göra bättre och fortsätta jobba på. Det är helt enkelt saker jag ska göra för att anpassa mig till hans spelsätt.

Exakt vad han vill att Borges ska förbättra vill han inte avslöja, men Costa Rica har en tuff uppgift som väntar i Brasilien. I Grupp D möter de Uruguay, England och Italien.