Hotade och förolämpade polisman.
1 av 3
Hotade och förolämpade polisman. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Spelaren är polisanmäld.
2 av 3
Spelaren är polisanmäld. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Nu utreds händelsen.
3 av 3
Nu utreds händelsen. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Allsvensk spelare anmäld – efter rasistattack mot polis

Enligt Expressen misstänks en allsvensk fotbollsspelare för hatbrott.


Klubben: "Total överraskning"

Spelarens förening ska inte ha känt till händelsen innan Expressen kontaktade klubben.

– För det första måste han berätta det för oss, så vi vet om det. Nu kom det som en total överraskning, det kan jag inte acceptera, säger en klubbledare till Expressen och fortsätter:

– Han måste meddela oss så att vi har en chans att fatta ett beslut när det gäller laguttagningar. Han säger själv att han har känt sig kass. Nu måste vi sätta oss ner och ta reda på vad som egentligen hänt. Sen är det inte lämpligt att han drack sprit, även om det var mellan matcherna så tycker jag inte man ska göra det.

En allsvensk fotbollsspelare, ordinarie i sitt klubblag, ska enligt Expressen ha varit på besök i en stad i södra Sverige och varit rejält berusad på en hamburgerrestaurang.

"Jävla neger"

När polisen då skulle gripa spelaren, som ska ha meriter från ungdomslandslagen, enligt Lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB), ska han enligt Expressen ha gjort motstånd och hotat polisen. Enligt källor till tidningen ska han dessutom ha kallat en polisman för "jävla neger".

Brottsrubriceringen i polisanmälan ska enligt Expressen vara förolämpning och hot mot tjänsteman, men källor till tidningen uppger att även hatbrott utreds.

"Trodde inte att det skulle bli anmält"

Att en utredningen pågår bekräftas av en vice chefsåklagare på orten – och av spelaren själv.

– Jag har bett om ursäkt till poliserna, det gjorde jag redan dagen efter. Jag trodde inte det skulle bli anmält. Jag känner dem från innan och de känner mig. Jag ber om ursäkt till mina lagkamrater och alla i klubben också, säger han till Expressen och berättar att han ångrar det inträffade.

Spelarens förening säger till tidningen att de vill invänta ett eventuellt åtal innan de uttalar sig om spelarens framtid.

/
/
/
Hot
/
/
LOB
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

1 timme sedan

Ryska fäktare nobbar OS-kval

3 timmar sedan
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

3 timmar sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.