Linköpingspolitiker utsatt för hot

55-åringen: Jag ska komma hem till dig och slå dig på käften.


LINKÖPING. En 55-årig Linköpingsbo ska ha hotat att söka upp och misshandla socialnämndens ordförande i Linköping, moderaten Niklas Borg. Orsaken ska varit att han varit missnöjd med hur socialen hanterat hans bidragsansökan. I dag åtalades 55-åringen för hot mot tjänsteman, skriver SR Östergötland.

55-åringen har ringt ett 100-tal gånger förr, men det här var första gången som Niklas blivit hotad. Den här gången kallade mannen honom för "jävel" och "nazist", men det stannade inte där.

"Då ska jag kolla upp var du bor och så ska jag åka över och slå dig på käften", sa mannen före Niklas hann upplysa honom om att han inte pratade med folk som uttalar hot och lade på luren, skriver Corren.

Flera hot

55-åringen kommer samtidigt att åtalas för att ha hotat två tjänstemän under 2008. Ett tillfälle då han även sa att han skulle slänga in en bomb på socialförvaltningen. Händelsen har inte fått Niklas Borg att hoppa av sina uppdrag.

– Någonstans går det en gräns för vilket pris man är beredd att betala för engagemanget. Men de som håller på med det här får inte vinna, för då är demokratin illa ute, säger Niklas Borg till Corren.

55-åringen nekar till brott.

Var femte politiker hotad

En ny undersökning gjord av Dagens Samhälle visar att mer än var femte heltidspolitiker under det senaste året utsatts för hot eller våld kopplat till deras politiska uppdrag. Värst utsatta bland heltidspolitikerna är moderater, nästan en av fyra har blivit utsatt för hot eller våld.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dålig pension? Så dämpar du ångesten över ekonomin: "Svårt"

Tullen: Äldre beställer olagliga elchockvapen

När Tullverkets kontrollgrupp öppnade en misstänkt försändelse från Tyskland fann de ett 80-tal olagliga elchockvapen. Men beställarnas ålder förvånade. Genomsnittsåldern hos de identifierade mottagarna var 69 år.

Börsen i Köpenhamn i lågor – spira kollapsar

Spiran på den historiska byggnaden Börsen i Köpenhamn har kollapsat i samband med den pågående branden. Kraftiga flammor ses slå ut från byggnadens tak.

Mötte knivman med stolpe – kan få medborgarskap

En besökande fransman försökte stoppa knivmannen som dödade flera personer i ett köpcentrum i Sydney i helgen. Nu kan han belönas med medborgarskap, föreslår Australiens premiärminister Anthony Albanese.

Svenska EU-politiker vägrar redovisa kvitton

Utöver en miljonlön får svenska EU-parlamentariker 700 000 kronor per år i "kontorsersättning". Men S, M, KD och SD vägrar redovisa hur pengarna har använts.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Stockholm

"En förare av en personbil har blivit påkörd av en lastbilschaufför på Essingeleden. Lastbilen avvek därefter från platsen.", skriver polisen på sin hemsida.