Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Harbuzi historisk första målskytt

Sport | 13/04/2009 20:01

Publiken var euforisk när Malmö FF vann mot Örgryte.

Invigningen på Swedbank Stadion lockade 23 347 åskådare. Arenan tar in 24 000. Med andra ord var det näst intill fullsatt när Malmö FF tog emot Örgryte på sin nya hemmaarena.

Örgryte stod emot Malmö FF som dominerade hela första halvlek. De första 45 minuterna bjöd på en lika tempofattig som målchanssnål kamp. De enda chanserna att tala om dök upp mot slutet av första halvlek. Guillermo Molins och Edward Ofere – som senare fick gult kort för filmning – fick utmärkta lägen att ge sitt hemmalag ledningen men missriktade sina avslut.

Andra halvlek bjuder på en snabbare och betydligt roligare match. Och efter 15 minnuter slår Harbuzi till. 1-0 till Malmö FF. Harbuzi får bollen sedan den studsat på en Öis-försvarare efter en hårt inåtskruvad hörna. Skottet är hårt och lågt och bollen letar sig förbi Nathan Coe till vänster in i mål.

– Det var viktigt att bli historisk, haha. Nej, allvarligt talat, det viktigaste var att vinna och ta tre poäng, säger Harbuzi till ppv.

– Det var fantastiskt att spela här. Fin gräsmatta, fin inramning och supportrar som stöttar oss till hundra procent. Precis som det ska vara, säger Harbuzi till ppv.

Mot slutet av andra började det hända saker. Dock mest på Öis planhalva. I 84:e minuten tar Jimmy Durmaz sig in till vänster i straffområdet och släpper in bollen till inhoppande Agon Mehmeti som håller i och tar sig förbi två motståndare innan han trycker upp bollen i nättaket. Och bara fem minuter senare är unge Agon Mehmeti på rätt plats igen. Det är Guillermo Molins som tar sig förbi sin motståndare tämligen enkelt till vänster i straffområdet. Han skjuter ett lågt skott som Coe räddar - men inte kan hålla - varpå Mehmeti påpassligt håller sig framme och trycker in bollen i öppet mål.

Skrivet av: