Kaká glänste - Beckham spräckte nollan

Milanfamiljen har hittat harmonin igen. Närmar sig Inter i Serie A-toppen.

Kaká tackade fansen två gånger om för stödet han fick när Manchester City pressade på som hårdast. Brassen var fenomenal när Milan fullständigt körde över Bologna med 4-1 i Serie A på Renato Dall’Ara-stadion.

Först sköt Kaká ett stenhårt skott som Francesco Antonioli lämnade retur på, en retur som Clarence Seedorf var först på och lätt kunde skjuta in. Några minuter tidigare hade Serie A:s skytteligaledare, Marco Di Vaio, gett sitt lag ledningen på straff.

Efter Seedorfs kvittering dröjde det inte länge innan Kaká presenterade sig igen. Gianluca Zambrotta fixade en straff och Kaká kunde enkelt ge Milan ledningen. Men Kakáshowen var inte slut än. Strax innan halvtid stod han omarkerad utanför straffområdet och fick tid att avfyra sin vänsterkanon. Den högerfotade Kaká visade varför City var redo att betala över en miljard kronor för honom. Med ett stenhårt skott till höger om Antonioli dödade han matchen. Brassen fick sedan stående ovationer när han byttes ut i den 72:a minuten.

I andra halvlek drog Milan ner på tempot. Men i den 60:e minuten var det dags för David Beckham att presentera sig på allvar. Fri till vänster i straffområdet drog han till direkt på Seedorf passning och bollen letade sig in strax innanför den närmaste stolpen. Engelsmannen var stabil matchen igenom på Milan högerkant och visade att han blir att räkna med även i framtiden. Beckham har nu gjort mål i Europas tre största ligor.

– Det var fantastiskt att göra mitt första mål. Jag kommer att spara tröjan, men det viktigaste i dag var att vi vann, säger han enligt nyhetsbyrån AP.

– Det var verkligen ett speciellt mål, lika speciellt som det är för mig att bara vara här.

Nu öppnar han för en fortsättning i Milan.

– Framtiden? Vi får se. Jag njuter av min tid i AC Milan och som jag sagt hela tiden; det är en fantastisk upplevelse och jag stormtrivs. Jag har kommit till en klubb som velat ha mig i flera år och som har fantastiska supportrar.

Ronaldinho var tillbaka från skada och fick 20 minuter mot Bologna. Milanfamiljen, med "pater familias" Carlo Ancelotti, har hittat harmonin igen och närmar sig Inter i Serie A-toppen. Om Inter, utan skadade Zlatan Ibrahimovic, förlorar mot Sampdoria i kväll är Milan bara tre poäng bakom José Mourinhos manskap.