Mourinho släpper startelvan

Inters tränare briljerade på dagens presskonferens. Avslöjade sin uppställning.


Inför morgondagens åttondelsfinal i Champions League höll Inters tränare José Mourinho i dag en presskonferens. Där svarade han bland annat på skillnaden mellan Premier League och Serie A, hur han tror United ställer upp sitt lag och hur han själv kommer formera sin uppställning.

– Jag kan inte i nuläget säga att den ena är bättre än den andra, sade Mourinho på frågan om skillnaderna mellan de båda ligorna, sade han enligt Goal.com.

– Jag fortsätter att hävda att i England är det mer känslor, vackrare och öppnare, med en fantastisk atmosfär. I Italien är lagen starkare ur ett taktiskt perspektiv.

Reportrarna fick nog ut mer information än de hade hoppats på. Tränare tenderar att vara ovilliga till att släppa sina startelvor tidigare än nödvändigt, men Mourinho spekulerade fritt kring Uniteds troliga defensiva uppställning. Han avslöjade dessutom att Zlatan Ibrahimovic och Adriano startar på topp.

– De kommer inte att komma hit och spela som de gör i Premier League med Rooney, Ronaldo, Berbatov och Tevez tillsammans. Jag är säker på att Carrick, Park, Scholes och Giggs, och mer defensiva spelare kommer lira. De kommer inte till San Siro för att vinna matchen.

Och Inter, då? Hur ställer de upp?

– Vi kommer spela i stort sett som i ligan. Vi kommer spela 4-4-2 med Adriano och Ibrahimovc på topp. Vi är inte rädda för att säga det. Adriano, Ibrahimovic, Zanetti, Cambiasso, Stankovic, Muntari, och fyra i backlinjen – där har ni mitt lag.

Där ser man.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!