Blir Arsenals skador avgörande?

Besten Julio Baptista tror hans nuvarande lag slår ut hans gamla gäng.


Arsenal har verkligen inte haft tur med tajmingen på skadorna den här säsongen. Mittfältsslussen Cesc Fabregas är borta ytterligare en månad och spjutspetsen Emanuel Adebayor gick nyligen sönder. Lägg till Walcott, Rosicky och Eduardo på den listan plus att Arsjavin inte får spela i Champions League och ni får den huvudvärk som Arsene Wenger dras med för tillfället. Hur ska han formera sitt lag mot ett offensivglatt Roma?

– Vi vet att Arsenal är ett farligt lag vilka de än startar med. Men alla skadade spelare kommer innebära en rejäl smäll för dem och påverka deras chanser, säger Julio Baptista, som tidigare spelat i Arsenal och säkert vill visa sin gamla klubb vad han går för, enligt Sky Sports.

– Jag tycker utan tvekan att vi är favoriter, säger "besten".

Arsenal, som har fyra raka kryss i ligan och bara mäktat med ett mål, tros ställa upp med Robin van Persie som ensam topp med Nasri och Diaby strax bakom. Lagets starka lagdel ser på förhand ut att bli försvaret. Framför Almunia i målet kommer med all sannolikhet backlinjen bildas av Sagna, Gallas, Toure och Clichy. Och med tanke på den defensiva filosofi som italienska lag kommer med till bortamatcherna i Champions League är det sannerligen ingen skräll om matchen på Emirates Stadium blir en målsnål historia.

– Det faktum att vi spelar den andra matchen hemma hjälper oss kraftigt, säger Baptista.

Återstår att se. En oviss historia är det hur som helst.

Nyheter24 tippar: Arsenal - Roma 1-0.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!