Lampard längtar efter Ranieri

Chelseastjärnan hyllar Juvecoachen. "Kanske inte hade varit här utan honom".


Frank Lampard blev en stjärna då han lämnade West Ham för Chelsea. Bakom värvningen stod dåvarande Chelseatränaren Claudio Ranieri. Italienaren tog Lampard till sig och gjorde honom till en av världens bästa mittfältare.

– Om det inte vore för Claudio kanske jag inte hade varit här nu, säger Lampard till The Sun.

På onsdag träffas de två igen, men den här gången som motståndare. För första gången sedan avresan från Stamford Bridge 2004 återvänder Claudio Ranieri till London. Med sitt Juventus står han inför en tuff uppgift i Champions League. Ett kärt återseende, menar Lampard.

– Det kommer bli väldigt speciellt att träffa Caludio igen. Jag älskar den mannen, säger mittfältaren och tror att de lagkamrater som är kvar från den tiden känner samma sak.

– Ingen har ett ont ord att säga om honom här. Något som visar vilken bra människa han är.

Men, precis som det alltid har varit, när domaren blåser i pipan läggs vänskapen åt sidan. Lampard tror sig veta vad Chelsea måste göra för att besegrea "den gamla damen".

– Vi måste hålla i bollen och förflytta den snabbt eftersom italienska lag kan bilda en försvarsmur och göra sina motståndare frustrerade. Om vi sölar med bollen kommer vi inte kunna hitta igenom dem. Det var den största orsaken till vår vinst mot Villa, säger Lampard.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!