Fredag 25 Jun
Stockholm

Gerrard: "Jag är inte bäst"

Liverpools lagkapten hyllades av Zidane. Men Gerrard tonar ner utspelet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter Liverpools fotbollsuppvisning de senate veckorna, med åttondelsfinalen i Champions League som pricken över i:et, har allt fler röster höjts för att Steven Gerrard är världens bästa fotbollsspelare för tillfället. Tillsammans med Fernando Torres utgör han en duo som i dag lär vara världens mest fruktade på en grön matta.

Gerrard styr och ställer likt den kapten han är, och även om tekniken inte är på samma nivå så börjar han likna en av världens bästa spelare genom tiderna i sitt sätt att leda laget.

– Om han är bäst i världen? Han kanske inte får den uppmärksamhet som Messi och Ronaldo får men, ja, jag tror han kan vara världens bästa just nu, sade Zinedine Zidane om Gerrard efter att Liverpool skickat ut hans gamla gäng Real Madrid ur Champions League.

Större än så kan det knappast bli. Men Liverpoolspelaren väljer själv att tona ner både sig själv och Zidanes uttalande.

– Jag blev smickrad, men tog kommentaren med en nypa salt. Jag känner mig riktigt nöjd över min form just nu, men jag tycker inte att jag är den bästa, inte alls, säger Gerrard till BBC.

28-åringen kan göra sin 71:a och 72:a landskamp i veckan då England möter Slovakien och Ukraina på vägen mot det som blir Gerrards nästa stora mål i karriären – VM 2010 i Sydafrika.

– Förhoppningsvis kvalificerar vi oss eftersom jag inte skulle älska något mer än att få ett fantastiskt VM och prestera på en sådan nivå.

Om sisådär 15 månader får vi se om hans önskan slår in.

Zidane eller Gerrard – vem tycker DU är bäst?

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela